מהי עלות תכנון פיננסי והאם היא נגישה לקהל הרחב?
אמרו לכם שתכנון פיננסי CFP מיועד רק לעשירים ולבעלי אמצעים? תחשבו שוב.
במציאות הסחרחרה של היום שבה הדבר היחיד שבטוח הוא שכלום לא בטוח, כמעט כל אדם שרוצה להבטיח עצמאות כלכלית או לחסוך להוצאה גדולה כמו: קניית בית, חתונה, עזרה לילדים ושדרוג הרכב, יהיה חייב לעשות תכנון פיננסי. אז לפני שאתם תוהים מהי עלות תכנון פיננסי, קודם תבינו מה זה אומר והאם הוא רלוונטי גם לכם.

האם כל אדם יכול להרשות עלות תכנון פיננסי?
כמעט כולנו צוברים במהלך החיים נכסים וכספים, בהיקף כזה או אחר. הכספים הללו יכולים להיות חסכונות פנסיוניים, פיקדונות בבנקים, קרנות השתלמות, תיקי השקעות בשוק ההון, השקעות אלטרנטיביות ועוד. במקרה הזה נדרש לפחות הון עצמי של 50,000 ₪ ותזרים מזומנים של 3,000 ₪ בחודש, כדי שהתהליך יצליח באמת. מתכנן פיננסי יבנה עבורכם תוכנית פעולה שתבטיח שביום פקודה יהיה לכם על מה להישען.
מאידך, השירות אינו מתאים לאנשים שמתקשים לסגור את החודש. במקרה כזה, מה שאתם צריכים לעשות צעד לפני תכנון פיננסי הוא להיעזר ביועץ לכלכלת המשפחה.
כמו כן, גם השירות הזה מוצע בחברת Future תכנון פיננסי.

מה ה-עלות של תכנון פיננסי?
מתכננים הכפופים לקוד אתי מחמיר ומפוקחים על ידי לשכת המתכננים הפיננסים בישראל, עשויים לרוב לפעול בכמה מודלים פופולריים:
שכר טרחה: סכום הנע בין 4,000 ל-30 אלף ₪ הנגבה מראש עבור בניית תוכנית ויישומה בשטח, והוא נקבע בהתאם לכמות הזמן והפעולות אותם יצטרך להשקיע המתכנן בתיק שלכם.
תעריף שעתי: סכום הנע בין 3,900 ל-10,000 ₪ הנגבה רטרואקטיבית לפי שעה. המודל מתאים לרוב לאנשים שצריכים פגישה או יישום של פעולה ספציפית.
דמי ניהול קבועים: מודל המונהג לרוב בקרב לקוחות כשירים היכולים לבחור במתן דמי ניהול הנעים בין 0.2%-1% מסך הנכסים הנזילים שלהם, כמו ניירות ערך והשקעות אלטרנטיביות ללא נדל"ן.
בנוסף, כדאי לדעת שהרגולציה מאפשרת לכל אחד לקרוא לעצמו מתכנן פיננסי וההגדרה של התפקיד היא די מעורפלת. לכן, חשוב מאוד להתמקד במתכננים פיננסים, אשר מחזיקים תעודת הסמכה בינלאומית CFP ומפוקחים על ידי לשכת המתכננים הפיננסים בישראל, כמו תכנון פיננסי Future.