כיצד השווי הנקי של סם בנקמן, ירד בכ-93% מ-16 מיליארד ל-991 מיליון דולר?

תוכן עניינים
קריסת בורסת הקריפטו FTX יצרה זעזוז בשוק הקריפטו – הגיע הזמן לעשות סדר בין ההיסטריה לבין המציאות:
הסיפור שמשגע לחלוטין את עולם הפיננסים וקריפטו עם אדם בשם סם בנקמן הנמצא עמוק בתוכו.
אחת מהפלטפורמות הגדולות בעולם להחלפת מטבעות קריפטוגרפיים היא כרגע רשמית ספינה טובעת, FTX שמה.
בשיאה, FTX הוערכה ב-32 מיליארד דולר, וב-11/11/22 הגישה החברה בקשה לפשיטת רגל לאחר שהבורסה המתחרה, בינאנס, חזרה בה מהעסקה לרכישת FTX, והמשתמשים משכו כ-6 מיליארד דולר!
אבל זה לא הכל, CZ (מייסד בינאנס) צייץ עשרות ציוצים נגד סם ו-FTX ובכך גרם לאפקט עדר המוני שכלל בתוכו עשרות משפיעני טוויטר ולכולם עמדה אחת – תוציאו את הכסף מ-FTX כמה שיותר מהר!
ביום שישי האחרון, סם בנקמן התפטר מתפקיד המנכ"ל וצפה בשווי הנקי המוערך שלו יורד בכ-93% כמעט בן לילה, כאשר הבורסה שלו מתנודדת על סוף קריסה.
סם בנקמן הוא דמות בולטת בעולם המטבעות הדיגיטליים, העסקים והפיננסים. הוא אחד היזמים המצליחים ביותר בתחום הקריפטו, והקריירה שלו מתפרשת על פני שני עשורים.
סם בנקמן החל את הקריירה שלו כיזם בתחילת שנות ה-2000 כשהקים את FTX, פלטפורמת מסחר עתידית מקוונת. מאז, הוא היה מעורב במספר רב של פרויקטים הקשורים למטבעות קריפטוגרפיים, כמו השקעה בחברות כמו Blockfolio והפיכתו לשותף בקרן Paradigm. בשנת 2021 סם היה רשום ברשימת האנשים העשירים ביותר בקריפטו של פורבס עם שווי נקי המוערך ב-11 מיליארד דולר.
דבר גורר דבר:
סי.זי הלוא הוא מייסד בינאנס. השקיע ב-2019 ב-FTX אך מאוחר יותר מכר את חלק השליטה שלו ב-2021. ובעקבות המכירה שולם לו כ-2.1 מיליארד דולר במטבעות FTT, המטבע של בורסת FTX.
לאחר מכן נודע שהשווי של פירמת המסחר והמחקר של סם, היו תלויים באופן ישיר בערך המטבע FTX, כך כש'סי.זי' הכריז בשישי לנובמבר שהחברה שלו תמכור את כל מטבעות ה-FTT שהם מחזיקים בעקבות "גילויים אחרונים", זה עורר חשש בקרב המשקיעים ש-FTX לא תוכל לשלם את חובותיה.
ראיתם פעם פאניקה בשוק הקריפטו?
היא נראית כך, והשחקן המרכזי כאמור הוא סם בנקמן:
רבים החלו למשוך את הכספים שלהם, דבר שהוביל לירידה של 72% במחיר המטבע FTT.
ככל שהמחיר ירד, כך ירד ערך הנכסים של FTX אשר היו קשורים ותלויים באותו מטבע.
בטוויטר יש הרבה צייצנים, אשר טוענים כי סי.זי עשה לסם בנקמן קטע מלוכלך, השתמש בכוח שלו במדיה על מנת להקריס את FTX בעזרת הפצת שמועות ("גילויים אחרונים") והפחדת המשקיעים.
אותם צייצנים רואים במעשיו של סי.זי ניצול כוחו לרעה ופגיעה באחרים. וככל הנראה עוד ידונו וידברו על המעשים הללו רבות.
מבחינתנו הכל בגדר תיאוריה.
קשה מאוד לקבוע האם FTX ברשותו של סם כשלו או הונו את המשקיעים ובעקבות כך נוצר המדרון או ש-סי.זי פשוט חיסל יריב עסקי מבלי לשלם סנט, ורק בעזרת כוחו הרב בסושיאל.
מה יקרה לסוחרים בפלטפורמה במידה ותקרוס?
בעולם הקריפטו יש כלל חשוב מאוד: Not Your Wallet? Not Your Money!
הכיסוי הביטוחי של FTX מתייחס רק לאירועים פליליים כמו גניבה או הונאה – במקרה כזה FTX יכולה לעזור ללקוחות ולמשקיעים להחזיר חלק ועד סכום מלא שנגנב.
אבל אם הבורסה נכשלת והכסף זורם ממנה החוצה על ידי המשקיעים עצמם, הכיסוי הביטוחי לא רלוונטי.
המשקיעים והמשתמשים צריכים להתחיל ולהשלים שאם לא יקרה משהו מאוד מאוד יוצא דופן – החברה תפשוט רגל באופן רשמי והכספים שלהם יעלמו.
כיצד תשפיע הנפילה של FTX וסם בנקמן על שוק הקריפטו?
השוק נמצא בתקופה דובית, אין ספק שפשיטת הרגל של FTX מזעזעת אותו אפילו יותר.
הדבר גרם בעקיפין לביטקוין ומטבעות אחרים להגיע לשפל של שנתיים.
בטווח הקצר אנחנו פשוט לא יודעים מה יקרה – ומי שאומר אחרת משקר.
לצערי אין לאף אחד מאיתנו כדור בדולח, ובשוק שקיים 14 שנים צריך תמיד להיות זהירים.
משקיעים לטווח ארוך, שכחלק מהאסטרטגיה שלהם משקיעים כל חודש ורוכשים מטבעות חדשים. צריכים להסתכל על התקופה הזו כבונוס רציני, משום שכרגע אנחנו קונים מטבעות חדשים במחירים זולים מאוד ביחס לשנתיים האחרונות.
לאותם משקיעים חשוב מאוד להתעלם מרעשי הרקע, והסיקור התקשורתי הרחב שרק מנסה לייצר פחד והיסטריה ולהתמיד באסטרטגיה שקבעו בזמנים טובים ושקטים.